Rättegång inför stängda dörrar

Rättegången mot den välkände läkaren från sjuhärad pågår under torsdagen. Flickan var ledsen och grät när rättegången inleddes. Förhöret med henne hölls innanför stängda dörrar.

Läkaren står åtalad för sexuellt ofredande.

- Min klient säger att flickan ljuger, säger avdvokaten Carl Glimstedt.

- Han har inte varit intresserad av henne intimt, han har inte varit aktiv, det borde bli en friande dom, säger advokaten Carl Glimstedt.

För andra gången inom loppet av två år så misstänks läkaren för att ha sexuellt ofredat tonårsflickor.

Enligt polisen och åklagarens version så ska mannen ha sökt kontakt med en 15 åring på en busshålslplats i Östergötland. Under bussresan ska mannen ha utgett sig för att vara modellfotograf och ha uppgett att han heter något annat än vad han egentligen gör. Dessutom så ska han ofta träffat kändisar på olika fester.

Enligt flickan så ska han sedan kommit med föreslag på olika sexuella aktiviteter. Enligt flickan ska läkaren också ha tafsat på hennes bröst, lår och rumpa.

Men i polisförhör säger läkaren att han är oskyldig. Och beskriver flickan som väldigt frispråkig och att det enda han är skyldig till är att medverkat i ett bra samtal.

I åklagarens bevisning finns också telefonsamtal mellan mannen och flickan, enligt flickan så ska läkaren ha fått tag i telefon numret via Internet, läkaren själv säger att det var flickan som var angelägen om att han skulle ringa.

Förra året tvingades läkaren betala över 30.000 kronor i böter efter att ha sexuellt ofredat en 14-årig flicka på centralstationen i Göteborg. Den gången slapp läkaren rättegång, åklagarkammaren utdömde istället ett strafföreläggande. I och med det kunde också mannen hålla händelsen hemlig för sin arbetsgivare. Nu är han avstängd från sitt jobb i väntan på att den rättsliga prövningen.

Dom faller om två veckor.