Indonesien lär av Borås sopkunskap

Nu ska Indonesien lära sig av Borås sophantering. Genom ett samarbete mellan Högskolan i Borås och Indonesiens största universitet ska två studenter komma hit för en tvåårig utbildning i resursåtervinning.

På så sätt hoppas man på att Indonesien ska lära sig att på ett bättre sätt återvinna sitt skräp. Det var under ett besök i Yogyakarta i Indonesien i höstas som Olle Engström, moderat fullmäktigepolitiker i Borås, upptäckte landets brister när det gäller avfallshantering. I och med det drog han igång en insamling där ett stort antal lokala företag nu är med och sponsrar ett stipendium på nästan 300.000. I och med det kommer två studenter från Indonesien att komma hit och studera under två års tid. Det man hoppas på nu är att den så kallade Boråsmodellen när det gäller sophantering ska kunna införas även i Indonesien - och landets ambassadör i Sverige Linggawatay Hakim tror att man kan ha mycket att lära av Borås. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".