Klart för kallbadhus i Ulricehamn

Nu är det klart att det blir ett kallbadhus i Åsunden i Ulricehamn. Trots att finansieringen inte är helt löst, skrev badhusföreningen i dag på avtalet. Men föreningens ordförande, Gustav Örn, är säker på att pengarna ska räcka - och är glad över att bygget nu blir av.

I två år har kallbadhusföreningen jobbat för att få badhuset byggt. 9 miljoner kronor har man fått ihop insamlingsvägen och bygget beräknas kosta 13 miljoner. En av de fyra miljoner som saknas bidrar Sparbanksfonden Ulrica med, en miljon hoppas föreningen kunna få ihop genom sponsorer, och två miljoner har kommunstyrelsen sagt ja till i form av ett ränte- och amorteringsfritt lån. Den lösningen uppskattas inte av oppositionen i Ulricehamn. Socialdemokraterna vill att de pengarna istället ska användas till att exempelvis bygga en ny förskola i Nitta.

Gustav Örn är inte orolig över att fullmäktige ska ändra sig i fråga om pengarna, när lånet ska klubbas där, men han beklagar oppositionens hållning i frågan.

Kallbadhuset börjar byggas om två veckor och beräknas stå klart i slutet av november.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".