Fler vräks i Borås - unga i majoritet

Antalet vräkningar ökar i Borås, enligt siffror från Kronofogdemyndigheten. Och det är tvärtemot hur det ser ut på de flesta håll i landet. Hos bostadsbolaget AB Bostäder är åttiotalisterna överrepresenterade bland dem som vräks.

I fjol verkställdes 16 procent färre vräkningar än året innan i riket som helhet, och i det allra flesta län vräks allt färre människor. Men siffrorna från Kronofogdemyndigheten i Borås visar istället en ökning med drygt 2 procent. Totalt verkställdes 94 vräkningar i Boråsområdet förra året.

Bengt Engberg, affärsutvecklingschef på det kommunala bostadsbolaget AB Bostäder i Borås, säger att det är unga människor som precis flyttat hemifrån som utgör majoriteten av dem som vräks. För att motverka att vräkningarna blir ännu fler erbjuder AB Bostäder snart en introduktionskurs till sina nya unga hyresgäster.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".