Arbetslösa invandrare mister hjälp

Projektet Kugghulet i Ulricehamn som fått ut arbetslösa invandrare i arbetslivet, riskerar att läggas ner. Projektet har bedrivits i ett drygt år och över hälften av deltagarna har redan fått jobb. När nu EU-pengarna är slut finns risken att verksamheten läggs ner. Eleverna har startat en namninsamlign för att rädda verksamheten och har fått in över 200 namn. Emilija Silistarevic tog initiativet till namninsamlingen.

Det är jobb som hägrar för deltagarna som deltar i kugghjulets verksamhet där alla tidigare har gått på försörjningsstöd, men i juni är det slut om inte kommunen tar över verksamheten säger projektledare Susanne Norén.

Politikerna har varit positiva till projektet säger susanne Norén och likaså företagarna som man samarbetat med. Ett av dom är Tidbecks i Ljungsarp där Akrim Krait efter fått chansen till praktik .

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista