Nya turer kring svartbygge

Konferensanläggningen Två Skyttlars dansbana som byggdes som svartbygge för flera år sedan skulle egentligen ha rivits senast vid årsskiftet, men nu lutar det åt att byggnadsnämnden i Mark återigen kommer att se mellan fingrarna med bygget.

För två år sedan konstaterades att Två Skyttlar ihop med kommunen byggt flera byggnader som misstänktes som svartbyggen alldeles invid stranden till Öresjön inom strandskyddat område. Den nu aktuella dansbanan var ett av de misstänkta svartbyggena.
Till slut valde kommunen att ge de svartbyggda byggnaderna laglighet genom att i efterhand ge dem bygglov.

När det gällde dansbanan, som byggts rakt över en bäck och också låg på annan mark, gav kommunen bara ett tillfälligt bygglov. Byggnadsnämnden beslutade också att efter två år när beslutstiden gick ut skulle dansbanan vara borttagen. Beslutstiden gick ut vid årskiftet, men dansbanan är fortfarande kvar.

Marks kommunala fastighetsbolag, som äger marken, har nu försenat kommit in med en ny ansökan om bygglov. I dag tar byggnadsnämnden beslut i frågan och förslaget är att återigen se mellan fingrarna och förlänga det provisoriska bygglovet ytterligare två år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista