Skadad pojke på sjukhus i Israel

Sonen till den 47-årige man från Bollebygds kommun som i måndags omkom vid flygplatsen i Tel Aviv i Israel vårdas fortfarande på sjukhus. Enligt svenska UD är det inte klart när sonen kan transporteras hem till Sverige.

Det var i måndags som en 47-årig man från Bollebygd ska ha kastat ner sin son framför tåget från en åtta meter hög bro vid flygplatsen i Tel Aviv i Israel. Mannen hoppade sedan själv efter.

Pappan dog medan den 7-årige pojken överlevde. Han skadades allvarligt och har sedan dess vårdats på sjukhus. Enligt svenska UD mår pojken under omständigheterna väl.

Pappan och sonen som annars bor i Bollebygds kommun var på besök i Israel. De hade semsester och hälsade på en vän. Det var i samband med hemresan från Tel Aviv som den tragiska händelsen inträffade.

Enligt Aftonbladet ska mannen helt plötsligt ha slängt ner pojken över ett räcke och ner på järnvägsspåret - mannen ska sen själv ha hoppat efter.

Exakt vad som hänt vill svenska UD inte gå in på, men man säger att det handlar om ett självmord. Varför pappan slängde ner sonen är oklart.

UD uppger att sonen är på bättringsvägar men man vill inte säga hur och när pojken ska transporteras hem till Sverige igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista