Dålig väghållning i Herrljunga - Företagare fruktar fler dödsolyckor

Näringslivet i Herrljunga kommun protesterar nu mot den dåliga vinterväghållningen, främst i området mellan Vesene och Annelund. En av de anställda på Tour & Andersson omkom i en trafikolycka, och företaget varnar för fler allvarliga incidenter om väghållningen inte förbättras.

Flera företag i Herrljunga är mycket kritiska till att vinterväghållningen blivit sämre i kommunen. Klagomålen riktar sig särskilt mot sträckan från Vesene norrut mot Annelund. Där svänger väg 183 åt vänster, och det gör även saltbilen. Vägen rakt fram mot Annelund får då plötsligt sämre underhåll med snöröjning och halkbekämpning eftersom den har ett fyrsiffrigt nummer. För bilisten på väg till Annelund kan det blir en obehagllig överraskning.

- Vi har tyvärr märkt av detta på ett mycket brutalt sätt, säger Mariette Hassmer Troije, personalchef på företaget Tour & Andersson i Annelund. En av våra anställda omkom på den vägen, och ytterligare en var inblandad i en allvarlig olycka.

Nu har företag och näringsliv skrivit till kommunen, och på onsdag ska det blir en träff med vägverket. Kravet från företagen är tydligt: Gör något innan fler olyckor inträffar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista