Maskerade högerungdomar i Borås

Ett stort ungdomsgäng med maskerade ansikten och påkar i centrala Borås sysselsatte polisen vid 15-tiden under lördagseftermiddagen .

Några ungdomar tvingades ta sin tillflykt till en butik i centrum efter att de känt sig hotade.

Ungdomsgänget som var maskerade, delade bland ut flygblad.

Enligt polisen var det oklart vad ungdomarna stod för men enligt vissa uppgifter till Radio Sjuhärad, så hade flygbladen ett budskap som förknippade dem med högerextrema grupperingar.

Bara två timmar tidigare hade det varit bråk i Göteborg. Och där var det enligt polisen högerextrema ungdomar som hamnat i konflikt med vänsterungdomar.

Det var ett 20-tal personer drabbade samman när två gäng gick till attack mot varandra vid 13-tiden på lördagen på Kungsgatan nära Domkyrkan i centrala Göteborg.

Enligt polisen var gärningsmännen maskerade och slogs med påkar och järnrör.

-Vi vet inte riktigt vad det är för grupperingar. Vi håller på att undersöka vad som har utlöst det här, säger ställföreträdande länsvakthavande Stefan Enström till TT.

Strax efter bråket hade inga gripanden gjorts, och polisen letade efter förövarna som försvunnit från platsen.

Även Boråspolisen letade men efter de maskerade ungdomarna och undersökte under lördagseftermidaddagen vilka grupperingar det handlade om. Enligt polispatrullerna i Borås så hade ungdomarna attribut som tydde på att de tillhörde högerextrema grupperingar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista