22 februari: "Det låter ju som ett skämt att vara allergisk mot kyla" - Fredrik Kahl fick diagnosen som gör vintern uthärdlig

Vintersportentusiasterna jublar när snön och temperaturen faller, men för en grupp av svenskar är vinterhalvåret en enda lång och oavbruten förkylning. Boråsaren Fredrik Kahl berättade om sin köldallergi.

För ett år sedan fick boråsaren Fredrik Kahl veta att han lider av köldallergi. Tidigare hade vintern varit en hemsk period, med vad han trodde var extremt ihärdiga förkylningar, som höll i sig under hela vinterhalvåret. Han var ständigt trött, och fick också utslag på kroppen av kyla, även under sommaren, om han badade i kalla sjöar.

Men ett besök hos en läkare förändrade livet radikalt för Fredrik Kahl, han fick veta att han lider av köldallergi, som kan hållas i schack med vanlig allergimedicin. Nu tar han medicin varje morgon, och vintertröttheten är ett minne blott. Han berättade i Sjuhärad direkt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista