Ingen räddning för VSFL i Herrljunga

Det står nu klart att det inte blir någon fortsättning av verksamheten på Västsvenska Fotolaboratoriet i Herrljunga, som gick i konkurs för drygt två veckor sedan. Mer än 50 personer förlorar sina jobb.

Dotterbolaget FotoDesign, som bland annat arbetar med atelje- och skolfoto, har sålts till göteborgsföretaget EPL Sweden, före detta Staffans Bilder. Hur många av de 14 anställda som får följa med är osäkert, kanske halva styrkan.

Många av dotterbolagets anställda bor i Mullsjö väster om Jönköping eftersom företaget en gång kom därifrån.

Till moderbolaget, Västsvenska Fotolaboratoriet, har konkursförvaltaren Johan Lövrup inte hittat någon köpare. 42 anställda i Herrljunga och fyra i Malmö förlorar sina arbeten. Många av dem är äldre.

För konkursförvaltaren återstår att sälja fastigheten och maskinerna. De nya digitala maskinerna kan finna köpare, tror Johan Lövrup. Men vad som ska hända med fastigheten, 7600 kvadratmeter stor, vet han ännu inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista