Halalpizzerian får nya ägare

Strax före nyår fick en pizzeria i Borås stänga på grund av att man slaktat ett får inne i lokalerna - nu öppnar den igen. Hicham Andersson heter den nye ägaren till pizzerian och han tvekade aldrig på att köpa den.

Det var dagen före nyårsafton som polisen slog till mot pizzeria Capri på Alidebergi Borås, efter ett anonymt tips. Mycket riktigt hade ett får just slaktats inne på pizzerian när polisen kom dit. Halalslakt är en religiös metod där man skär halsen av djuret och låter det förblöda. Halalslakt av obedövade djur är förbjudet i Sverige. Efter händelsen lät miljöskyddskontoret stänga och sanera lokalerna. men nu ska pizzerian öppna igen. Det finns inga tveksamheter hos den nye ägaren Hicham Andersson om att pizzeria Meditaranee -som den heter nu - kommer att bli en lyckad affär. Just nu byter han ut den gamla bakbänken, där pizzorna bakas och i köket har gamla träbänkar bytts ut mot nya rostfria. Att pizzerian skulle dras med dåligt rykte - det avfärdar han bestämt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista