Östra Frölunda kan bli utan distriktssköterska

Distriktsköterskemottagningen i Östra Frölunda är hotad. För att spara pengar flyttas verksamheten till Överlida, Kalv och Svenljunga.
Primärvården i Svenljunga vill stänga distriktsköterskemottagningen i Östra Frölunda. På det viset kan man spara pengar på lokalhyran, som då kan satsas på en familjecentral istället. Vuxenbesöken hos sköterskan är bara fyra per dag i Östra Frölunda, och antalet barn har sjunkit kraftigt. Dessutom är ventilationen i lokalerna dålig. Om beslutet tas i hälso- och sjukvårdsnämnden på torsdag får de boende i Östra Frölunda istället vända sig till barnavårdscentralen i Överlida en mil bort. De pengar som detta sparar behövs för att kunna öppna en familjecentral i Svenljunga. På en familjecentral samlar man olika verksamheter för barn på ett enda ställe, såsom mödravård, barnavårdscentral, öppen förskola och socialtjänst.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".