Förvirrande skolskjutsregler

Reglerna för skolskjutsar i Marks kommun är mycket förvirrande. Trots att dom utretts och ändrats många gånger så upplevs de i dag som ologiska.
Skolskjutsreglerna i Mark fortsätter att förbrylla och irritera föräldrar och elever. Turbulensen kring det uppmärksammade fallet om Öxabäckseleverna som ville gå i Ängskolan istället för Örby har knappt hunnit lägga sig förrän nya fall dyker upp. När det gällde eleverna i Öxabäck så fick de ingen skolskjuts för att dom skulle gå i Örby, inte i Skene, det har politikerna bestämt. Men nämnden ändrade sig. Detta sedan man upptäckt att resan till Skene kostar lika mycket som till Örby. Mitt i den intensiva valkampanjen ändrade politikerna sitt tidigare beslut. Men häromdagen så nekade samma politiker en elev från Öxabäck att få skolskjuts till Lyckeskolan i Kinna. Att åka till Örby och Skene går bra för Öxabäckselever men inte till Kinna, trots att det inte innebär en merkostnad för kommunen. För att krångla till det hela ännu mer låter man bara Öxabäckslelever åka till Ängskolan. Kommer eleven från Sätila så blir det avslag. Det fick en elev erfara när hon ansökte om skolskjuts.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".