Locket på i Tranemo

Det är fortfarande locket på från de närmast inblandade i Tranemo, när det gäller varför rektorn Ulf Lundén på Tranängsskolan fick lämna sitt rektorsjobb med omedelbar verkan förra veckan.

Det är fortfarande locket på från Viktoria Haraldsson, centerpartist och ordförande i bildningsnämnden, som inte lämnar några kommentarer alls.
Också Ulf Lundén själv ligger mycket lågt, inga kommentarer, var enda kommentaren igår.
Radio Sjuhärad kan ändå presentera en något tydligare bild av vad som ligger bakom det till synes plötsliga beslutet att skilja Lundén från hans tjänst, som det kallas.
Först kan vi säga att det inte handlar om några oegentligheter från Lundéns sida. Istället pekar trovärdiga uppgifter till Radio Sjuhärad på en långvarig förtroendeklyfta mellan Lundén och politikerna i bildningsnämnden, när det gäller hans sätt att sköta rektorsjobbet.
En liten del i den klyftan kom till ytan i slutet av förra året när Lundén föreslog klasser med över 30 barn i varje, och bildningsnämnden dåvarande ordförande offentligt slog bakut över förslaget.
Dessutom har det funnits ett långvarigt misstroende mot Lundén från delar av lärarkåren på Tranängskolan.
Kritiken har bland annat har gått ut på otydligt ledarskap.
Nu är Ulf Lundén inte längre rektor, men han är fortfarande anställd av Tranemo kommun dock. Kommande förhandlingar avgör hur det blir i framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista