Pierre Börjesson hem i Hajom. Foto: Pär Sandin.

Pierres hem tvångsköps

Nu har Marks kommun beslutat att tvångsköpa Pierre Börjessons hem i Hajom i Marks kommun. Som vi berättat tidigare vill kommunen komma över Pierre Börjessons hus som han köpte för sex år sedan. Detta för att kommunen ska kunna utvidga industriområdet i Skene Skog, trots att man tidigare sagt nej till att köpa Pierres hus. En miss som kommunen nu inte bryr sig om. Pierre Börjesson får beskedet genom Radio Sjuhärad och är bestört.

Det var för tre månader sedan som Pierre Börjesson var i kontakt med kommunens ansvarige. De var då överens om fastighetspriset men inte hur kommunern skulle kompensera honom för den miss kommunen gjorde då de inte gick och förköpte fastigheten trots erbjudandet om detta. Detta hände för sex år sedan då han fick skriftligt på att kommunen inte vill köpa hans hus och att det inte låg i konflikt med någon detaljplan. Men komunen gjorde en miss, för industriområdets plan fanns redan då.

Kommunens handläggare slutade dock sista januari och nu har ärendet övertagits av kommunstyrelsens handläggare som föreslagit politikerna att lämna ärendet till lantmäteriet för tvångsköp och det sa politikerna ja till. Utan att Pierre hört något från kommunen.

Det som var ointressant för kommunen för sex år sedan vill kommunen tvångsköpa i dag.

Pär Sandin
tel 033-177561
par.sandin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista