Utredningen om Annelundsbadet är klar

Dyrt att renovera bad

Utredningen kring det omdebatterade Annelundsbadet i Herrljungakommun är klar.
Badet behöver omfattande renovering och behöver rustas för runt 3,5 miljoner kronor de närmsta åren. Det är nu osannolikt att badet kommer att öppna igen.

Annelundsbadet, med en bassäng med bara 12,5 meter, var den störta valfrågan i Herrljunga.
Det nya partiet Kommunens väl, som hade ett öppnande av badet som sin profilfråga, lockade nästan 30 procent av väljarnas röster.
Den utredning som nu är klar, och som Radio Sjuhärad har läst, visar att det är stora investeringar som måste göras om badet ska kunna öppnas igen. De omedelbara renoveringskostnader beräknas till 2,3 miljoner kronor och inom en tio års period skulle det behövas mellan en miljon och en och en halv miljon kronor ytterligare.
En dyr affär för kommunen som nyligen valde att stoppa alla kommunens planerade investeringar och renoveringar för att få stopp på kostnader.
Förutom det stora reoveringsbehovet så tillkommer kostnader för driften av badet om det skulle öppna. När badet stängde 2005 så kostade bassängen en halv miljon kronor per år när utgifter och intäkter summerades. En summa som troligtvis skulle vara ännu högre idag, två år senare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista