Miljoner satsas på centrala Ulricehamn

Ett helt nytt turist- och besökscentrum planeras vid Åsundens strand i Ulricehamn. Det nya centret ingår i ett förslag för hela det gamla järnvägsområdet som presenteras för allmänheten på måndag.  Tanken är att Ulricehamns nya utvecklingsområde ska förvandlas till en pulserande mötesplats för alla åldrar.

Planerna för det gamla järnvägsområdet i Ulricehamn är än så länge hemliga, men Radio Sjuhärad erfar att förslaget bland annat innehåller ett helt nytt turist- och besökscenter. Det ska ligga nära stranden i den södra delen av området.
Förutom en helt ny turistbyrå ska huset på 600 kvadratmeter även innehålla in- och utvändiga utställningslokaler. Kultur och turism ska kopplas ihop och där ska finnas plats både för tillfälliga utställningar och permanenata visningar om Ätradalens historia.

Hela området ska också bli ett natur- och rekreationsområde både för både ulricehamnare och turister - till exempel ska barnfamiljer, skateboadåkare och pensionärer med rullatorer alla få plats. Men det är inte någon vanlig skateboardramp som planeras - utan en hel installation i natursten. En beachvollyplan finns sedan tidigare också med i översiktsplanen för området.

Tanken är också att permanenta allsångsområdet vid Sturebadet för konserter av olika slag. Däremot finns något nytt bibliotek inte med i förslaget.

Kostnadstaket är satt till 20 miljoner kronor - och förhoppningsvis ska allt vara klart redan nästa år - då även kallbadhuset ska invigas i samma område.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista