Rektorn svarar på kritik mot kristen skola

Friskolan Borås Kristna skola får hård kritik från Skolverket, efter inspektion förra året. Det handlar om kritik i många punkter från Skolverket, från för få behöriga lärare, till att slutbetygen innehåller ett bibelcitat, som inte får finnas där.

Få behöriga lärare har varit ett problem för skolan, medger rektorn Nils Håkan Sjölin, men det håller på att rättas till.

Skolverket gjorde sin inspektion för snart ett år sedan. Då var drygt hälften, 56 procent, av lärarna behöriga.

- Det har vi sagt, det tycker vi är alldeles för lågt, instämmer rektor Nils Håkan Sjölin.

Han räknar med att nå 80 procent behöriga lärare inom ett år. Viss kritik från skolverket bygger på missuppfattningar säger han och när det gäller en hel del av skolverkets övriga kritik kommer skolan helt enkelt att rätta sig efter det skolverket vill. Bibelcitatet som har funnits på betygen till exempel tas bort.

- Vår intention är att göra det här inom lagens och samhällets ram, säger Sjölin, men föräldrar som sätter barn i vår skolan måste vara beredda på att barnen kommer hem och talar om att Gud finns.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista