Avspärrningarna kring restaurang Royal Thai är omfattande.

Polisen vet hur mordet gick till

Polisen tror sig nu veta hur mordet på 35-åringen på restaurang Royal Thai i Borås i går natt gick till.
Men Göran Arvidsson på länskriminalen vill inte i nuläget gå ut med uppgifter hur mannen dödats. Den enda uppgift han lämnar är att mannen inte dödats med något skjutvapen.

Flera husrannsakningar gjordes under dagen hos de sex anhållna efter mordet i restaurang Royal Thai.
Det framkommer nu också att det förekommit spel med mycket höga insatser kring personer som anhållits i samband med mordet. Det uppger flera personer som Radio Sjuhärad varit i kontakt med.

Den 17-årig pojken som anhölls i går kväll misstänkt för delaktighet i mordet befann sig i restaurangen på natten.

Förutom 17-åringen anhölls ytterligare fem personer, mellan 20 och 40 år gamla, i går kväll. De fem misstänks för skyddande av brottsling.

Två av de anhållna, en man och en kvinna ingår i ägarfamiljen, övriga har anknytning till restaurangen. Fem av av de anhållna greps i närheten av restaurangen, en person i en lägenhet på Norrby.
Enligt polisen rör det sig inte om något rånmord men polisen vill inte ge några uppgifter om motivet ännu.

Enligt chefsåklagare Urban Svenkvist befann sig 17-åringen, som misstänks för delaktighet i mordet, inne i restaurangen när mordet av allt att döma skedde.
Beslutet om anhållandena togs i går sedan de gripna personerna i förhör lämnat olika uppgifter om vad som skett i restaurangen. Dessutom hittades saker i restaurangen som inte stämde med vittnesmålen.

Den döde 35-åringen var av asiatiskt ursprung och hittades i restaurangen tidigt i går morse. Han har ingen anknytning till Sverige. Varför han var i Sverige och vilken knytning han hade till restaurangen utreder polisen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista