Kristdemokrat säger nej till kristna på lektionstid

I 20 års tid har kristna samfund besökt i stort sett alla sjundeklasser i Borås skolor och på lektionstid pratat om den kristna tron.
Men nu säger några skolor nej till lektionsbesöken. Däremot får de kristna gärna informera på rasterna.
Det ansvariga kommunalrådet i Borås, kristdemokraten Karl-Gustav Drotz, stödjer skolorna som säger nej till besöken på lektionstid.

Under många år har högstadieskolorna i Borås välkomnat de samfund som velat sprida sitt kristna budskap på samhälls- och religionskunskapslektioner i sjuan.

Men på senare tid har flera skolor sagt nej, enligt de kristna själva främst i Viskafors, Göta och Fristad kommundelar.

Vi har tidigare här i Radio Sjuhärad hört de kristna Gideoniternas företrädare Sivert Oxelbark, som tolkar Skollagen så att skolan ska vila på en kristen och judisk grund, medan läroplanen säger att man inte får gynna någon livsåskådning.

På senare år har också rektorerna i Borås, som har en stor makt att styra, i många fall stängt ute de kristna från lektionerna och Karl-Gustav Drotz välkomnar en likriktning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista