16-åringen häktad för Royal Thai-mord

Den 16-årige pojken som är misstänkt för restaurangmordet i Borås helgen häktades på torsdagen av Borås tingsrätt, på sannolika skäl misstänkt för mord. Det betyder att han också fortsättningsvis kommer att sitta inlåst, medan mordutredningen fortsätter.

Pojken, han fyller 17 om en månad, gjorde ett samlat intryck när förhandlingen startade, innan rättens ordförande beslutade om stängda dörrar.

Liten, spenslig med halvlångt rakt hår, klädd i kriminalvårdens grå overall, lyssnade han uppmärksamt till tolkens översättningar utan några synbara känsloyttringar.

Chefsåklagare Urban Svenkvist förklarade att 16-åringen var på den allvarligare graden, på sannolika skäl, misstänkt för mord.

16-åringens försvarsadvokat Stefan Risö förklarade snabbt att hans klient förnekade brott, bestred häktningen och motsatte sig restriktioner, alltså exempelvis ville vara fri att lämna landet.

Rättens ordförande gick på åklagarens linje, stängde dörrarna och belade alla inblandade med tystnadsplikt. Detaljer om vad som sades vid häktningsförhandlingen får alltså inte kommenteras.

Enligt uppgift har 16-åringen hjälpt till i köket på restaurang Royal Thai. Vilka spår och bevis åklagaren har för att det han som misshandlat, knivhuggit och mördat den 35-årige asiatiske man som i söndags morse hittades död i restaurngen har inte polis eller åklagare velat berätta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista