Överlidarånet: Bankdirektören om skräcken

För tre veckor sedan rånades Mjöbäcks Sparbank i Överlida av tre rånare som sköt inne på banken. Bankdirektören förstod omedelbart vad det handlade om.

Rånet var det andra bankrånet inom loppet av tre månader i det lilla samhället. Nu är det lugnt igen, men minnena finns kvar. Mer om det här i Sjuhärad direkt torsdag 16.10

Rånet var hårt bevakat av både media och polis och de misstänkta rånarna samt en person till greps inom loppet av några dagar.

Idag är det lugnt och stilla i Överlida och långt ifrån det kaos som rådde efter det senaste rånet, med massor av poliser och journalister på plats.

Men även om medias blickar har riktats bort från Överlida så finns minnena kvar hos personalen på banken, som stod öga mot öga med rånarna.

Lars-Göran Lind, VD för Mjöbäcks sparbank, var den som larmade polisen efter att ha hoppat ut genom sitt fönster på andra våning och han förstod direkt att det rörde sig om ett rån.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".