Porslinskastande man gripen efter attack mot polisbil

En man in 55-årsåldern åtalades idag vid Borås tingsrätt för försök till skadegörelse. Mannen har kastat ut porslin från sin lägenhet på sjunde våningen mot en polisbil som stod parkerad nedanför.

Det var i augusti förra året som en väktare blev kallad till en lägenhet på Sjöbo I Borås för att låsa upp en lägenhet där en person rapporterats vara sjuk. Polisen var på plats och efter att ha släppt in dem stannade väktaren utanför huset för att vänta på ambulansen som var på väg.

Det var då han hörde hur något krossades mot marken en bit längre bort, precis där en polisbil stod parkerad. Väktaren gick dit och upptäckte då att någon slängde ut porslin, tallrikar och koppar, från en lägenhet på sjunde våningen, alltså lägenheten ovanför den han precis hade låst upp. Från lägenheten hördes skrik och rop och porslinet hamnade bara några meter från den parkerade polisbilen. Efter att ha fått klartecken från polisen låste väktaren även upp den här lägenheten och den porslinkastande mannen kunde gripas.

Mannen som hivade ut porslinet säger sig inte minnas något från den aktuella kvällen men säger i förhör att han var förbannad på en granne som förde oväsen och att han fick ett spel och att hans ilska då gick ut över poliserna på platsen. Mannen kunde i förhören varken erkänna eller förneka brott då han varit kraftigt alkoholpåverkad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista