Björn Bergquist, kommunstyrelseordförande i Borås.

Mer samarbete Borås - Göteborg

Samarbetet mellan Borås och Göteborg måste bli bättre. Det menar Björn Bergquist, Borås ledande politiker. Han anser att Borås och Göteborg måste stå eniga för att motverka Stockholm och den makt som Stockholm står för. Björn Bergqvist tycker dock att det är olyckligt att Borås inte fått kommentera Göteborgs översiktsplan.

Borås och Göteborg måste samarbeta mer, det är Björn Bergquist bestämda åsikt och han säger att den också delas av Göteborgs kommunstyrelseordförande Göran Johansson. Inte minst för att motverka stockholmscentreringen som han upplever att också den nya borgerliga regeringen lider av.

-Både den gamla och den nya regeringen präglas av en viss Stockholmfiering, som innebär att man ser lite för mycket på Stockholmsregionen.

Björn Bergquist menar att han och Göteborgs starke man Göran Johansson är eniga i denna syn på både Stockholm och på Västsverige som en tillväxtregion. Därför har de båda städerna, som är Västsveriges två största, ett gemensamt intresse att ta tillvara.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista