Krångel och besvär för de gamla när Borås flyttar rehabträning

Om en dryg månad flyttar rehabiliteringsavdelningen på det särskilda boendet Duvan i Borås - och då blir det både dyrare och betydligt krångligare för dom gamla som behöver rehabträning. Istället blir det färdtjänst tvärs över stan till Bergsäter. 

Istället för att bara gå ner för trappan till källaren när det är dags för sjukgymnastik ska nu de äldre få åka färdtjänst till de nya lokalerna på Bergsäter i Borås.

En onödig resa, tycker Inga-Lill Petersson från Sandhult. Hennes mamma får nu en betydligt längre väg till sjukgymnastiken.

Den 1 juni är det sagt att rehabavdelningen på Duvan ska flytta. Men Inga-lill Petersson är skeptisk till flytten. Hon menar att det dels blir jobbigare för de äldre, och dels att det måste bli dyrare med alla färdtjänstresor ocg ledsagare som nu måste följa med de äldre till de nya lokalerna.

Anledningen till flytten är enligt Lena Brännmar, som är verksamhetsschef för äldreomsorgen i kommundel Centrum, att man vill få loss tre lägenheter i Duvan som man ska kunna hyra ut till äldre. Och då måste bland annat omvårdnadspersonal flytta in i rehabavdelningens lokaler. Och hon förstår att många äldre från Duvan är upprörda över flytten.

Och visst kan det bli dyrare, säger Lena Brännmar. Men tanken var aldrig att gå med vinst rent ekonomiskt. Tanken var helt enkelt att få loss de tre lägenheterna, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista