Nya reklamskyltar vid Borås infarter

Fritids- och turistnämnden i Borås har beslutat att köpa tre stora informationstavlor som ska placeras vid Borås infarter. Däremot blir det inget med samarbetet med Vägverket om informationstavlor över infartsvägarna.

Kommunen hade hoppats på en helt ny typ av tavlor ovanför vägbanan, där information om vägförhållanden skulle blandas med kommunens reklam för olika evenemang.
Men Vägverket sa nej av trafiksäkerhetsskäl. 
Nnu blir det i stället tre skyltar, fyra gånger fem meter stora, med reklam i färg för olika evenemang i Borås.
Trots att de blir minst lika iögonfallande som Åhagas skylt som i efterhand fått mycket kritik, så väntas de godkännas av Vägverket.
Skyltarna ska placeras där de nuvarande skyltarna står, det vill säga några meter från vägbanorna, öster och väster om Borås på R40 och söder om Borås på R41.
Kostnaden för skyltarna blir 4,5 miljoner och håller sig alltså inom den kostnadsram på sex miljoner som kommunen avsatt och turistchefen Hans Forsman tror att skyltarna kan vara på plats någon gång i sommar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".