Carlerbäck avbryter fälttävlan i Badminton

Fälttävlan i klassiska Badminton i England fick ett snöpligt slut för Victoria Carlerbäck från Borås. Hennes häst är skadad, och hon tvingas avbryta tävlingen inför det sista momentet.

Fälttävlan i Badminton räknas som en av ridsportens tuffaste tävlingar, och är också ett av världens mest välbesökta idrottsevenemang, med omkring 250 000 åskådare.

Victoria Carlerbäck fick en mycket bra start, och var bästa svensk med en tolfteplats fredagens dressyr och gårdagens krävande terrängprov.

- Jag var jättenöjd. Jag hade en sån där superrunda, så alla proffsen kom fram och klappade mig på ryggen och tyckte att det såg jättebra ut, säger Victoria Carlerbäck till Radio Sjuhärad.

Men efter terrängritten var hennes häst Ballys Geronimo trött och sliten, och haltade. Hältan blev värre under morgonen idag, och Victoria Carlerbäck blev tvungen att avbryta inför den avslutande banhoppningen. Just nu vet hon inte vad som är fel med hästen, men konstaterar att det förmodligen inte är någon allvarlig skada.

- Det känns skit, naturligtvis, säger hon. Men bara det inte är något allvarligt med hästen, så kommer jag igen. Det är absolut ingen fara, det är sånt som händer.