Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Miljardförlust för Ericsson

Telecomföretaget Ericsson redovisar en förlust på 3,9 miljarder kronor för årets tredje kvartal. Det kan jämföras med förlusten på 6,4 miljarder kronor för motsvarande period i fjol. Försäljningen minskade med 29 procent och orderingången föll med 46 procent.
Ericsson redovisar en justerad förlust före skatt på 3,9 miljarder kronor för årets tredje kvartal. Det kan jämföras med förlusten på 6,4 miljarder kronor för motsvarande period i fjol. Resultatet är justerat för omstruktureringskostnader på 4,2 miljarder kronor. Försäljningen minskade med 29 procent och uppgick under kvartalet till 33,5 miljarder kronor. Orderingången föll med 46 procent till 20,5 miljarder kronor. Försäljningen för Ericssons viktigaste affärsområde, System, minskade med 29 procent till 30,6 miljarder kronor och orderingången sjönk med 49 procent till 17,9 miljarder kronor. Rörelseresultatet för System blev en förlust på 1,3 miljarder kronor, jämfört med en marginell vinst på 0,1 miljarder kronor ett år tidigare. För affärsområdet Telefoner, det vill säga Ericssons ägarandel i samriskbolaget Sony Ericsson, redovisas en rörelseförlust på 0,5 miljarder kronor att jämföra med förlusten på 4,0 miljarder kronor motsvarande period i fjol. Ericsson räknar med att totalmarknaden för mobilsystem kommer att minska med omkring 20 procent under 2002. Ericssons egen försäljning av mobilsystem kan dock komma att minska med mer än 20 procent, på grund av produktmixen, skriver bolaget i delårsrapporten. För 2003 väntar sig Ericsson att marknaden inte kommer att minska lika mycket som i år, och att den börjar stabilisera sig på en lägre nivå. Totalmarknaden för fasta nät kommer i år att minska med "betydligt mer" än de 20 procent Ericsson tidigare räknat med, skriver bolaget.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".