Många problem för hörselskadade

Borås är inte anpassat för hörselskadade. Det säger Helene Vistbacka-Roth som är hörselskadad och kassör i hörselskadades förening i Borås. Föreningen har länge slagits för att man ska underlätta för hörselskadade i Borås men fortfarande så är det många platser runt om i trakten som inte har anpassats säger Helene Vistbacka-Roth.

Enligt Helene Vistbacka-Roth är det sagt att alla kommuner ska vara anpassade om tre år, till 2010. Men om man kommer att lyckas med det är tveksamt. Hon tror att många kommuner har startat alldeles för sent. Men Borås ligger ändå i framkant tror hon även om det finns mycket att göra för att hörselskadade inte ska känna sig utestängda.

Kommunen har avsatt en miljon kronor varje år för att anpassa lokaler efter bland annat hörselskadade. Nu har man ökat på resurserna för att man ska hinna bli klar till 2010. Karl-Gustav Drotz är kristdemokratiskt kommunalråd i Borås.

- Det är allvarligt att inte alla kan ta del av det som sker i det offentliga rummet. Jag utgår från att berörd nämnd använder pengarna på bästa sätt, säger Karls Gustav Drotz.

                                                  Svjetlana Pastuhovic
                                                   svjetlana.pastuhovic@sr.se