Misstänkt miljonfusk med lyxbilar

Skattemyndigheten utreder just nu hur man ska få stopp på momsfusket med lyxbilar. Misstankarna är att runt 30 personer jobbar med att lura staten på miljontals kronor.
Personer som köper en lyxig Mercedes hos svenska återförsäljare säger att de ska ta bilarna till Norge. Då behöver de inte betala någon moms i Sverige och får då bilen runt 200 000 kronor billigare. Men bilen lämnar inte landet utan säljs vidare via företag, som inte har någon tanke på att betala skatt. Skattemyndigheten misstänker att minst fyra bolag är inblandade. Några tongivande personer driver verksamheten men ett 30-tal kan vara inblandade i skentransaktionerna. Så sent som igår gjorde skattemyndigheten en stor kontroll på en av Västsveriges bilprovningsstationer för att leta spår efter bedrägerier. Fortfarande har ingen polisanmälan gjorts mot bedragarna. Och Lars Erik Edenfall på ekobrottsmyndigheten i Borås, som sett flera fall av misstänkt bedrägeri, säger att man vill avvakta skattemyndighetens utredning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".