Tranemofiskare övervakade när misstänkta fridstörare vräktes

Sportfiskeklubben i Tranemo kallade in ett 10-tal medlemmar, som stöd åt sina campingvärdar vid Kroksjöns fiskecamp, när strömmen på fredagen stängdes av för ett antal brittiska husvagnsgäster.

Fiskecampen utanför Tranemo har senaste veckan haft problem med besökare i brittiska bilar. Besökare som har skräpat ner, fört väsen sent på nätterna och stört andra gäster.

”We’re nice people.” Vi är trevliga människor, jag är här på semester och har inga problem med de andra gästerna, så säger en man till Radio Sjuhärad, när vi försöker komma till tals med några av gästerna som anklagas för att störa. Sedan gör mannen snabbt helt klart att han inte vill prata mer, genom att gå iväg.

- Man kör in lastbilar bland husvagnar i hög hastighet. Man tjoar och lever till klockan tre på nätterna, säger Göran Eksberg, ordförande i Tranemo sportfiskeklubb, som har fått liknande rapporter under hela veckan.

På Kroksjöns fiskecamp, där står det 20, kanske 30 brittiskregistrerade husvagnar, husbilar och lastbilar på båda sidorna av riksväg 27 som går rätt igenom fiskecampen.

Åtminstone en del av männen tar entreprenadjobb, därav lastbilarna - men han som jag pratar med säger att för hans del är det bara semester. Enligt Göran Eksberg ordförande i Tranemo sportfiskeklubb stämmer britternas semestervanor dåligt med fiskegästernas önskemål.

- Fiskare vill gärna gå upp tidigt på morgonen, de behöver sin nattsömn, och det är en fiskecamp som vi driver. Den är i första hand till för dem som vill fiska.

Några i den brittiska gruppen hade husvagnsplatser med el - och i förmiddags när deras avtal om elplats gick ut fick de flytta. Men effekten blev liten - de flyttade tvärs över riksväg 27 där en större grupp britter redan står. Och eftersom det inte är en vanlig camping, utan ett rätt öppet område efter 27:an så är det osäkert vad som händer nu.