Grym misshandel - nu åtalas tre för mord

På måndagen åtalades de tre personer som är misstänkta för mord på den 32-årige man som hittades dödligt misshandlad i Annelundsparken i Borås i december förra året.
Misshandeln var utstuderad och 32-åringens kropp skymfad.

När åtalet nu kommer så avslöjas en hänsynslös grymhet mot offret. Den dödliga misshandeln började i en lägenhet inte långt från Annelundsparken. Dit hade den 32-årige mannen lockats av en kvinna han var nära bekant med.

De tre mordåtalade, 31, 26 och 25 år gamla männen hoppade på 32-åringen och sedan följde en utdragen, utstuderad och oerhörd hänsynslös misshandel.
Åklagaren kommer vid rättegången att beskriva hur 32-åringen fick ta emot en mycket stor mängd slag och sparkar mot huvudet och hela kroppen, hur han fick knivstick mot kroppen och låret, hur han blev trampad på så att hans revben krossades. Han blev slagen med bälte, fick ryggen rispad med kniv och sedan hällde förövarna kaustisksoda i såren. Slutligen har de klippt av honom håret både på huvudet och vid underlivet och färgat hans könsorgan.

Båda familjerna har uttryckt att de känt sig hotade och spänningen dem emellan har varit stark, därför kommer rättegången hållas i säkerhetssalen i Göteborg.

Åtalet visar också hur en av de mordåtalade, 26-åringen, höll ett närmast skräckregemente även mot sina misstänkta medbrottslingar. Han misshandlade dem uprepade gånger med knivar, knytnävar och till och med en slägga en gång.