Historierna går isär i Annelundsmordet

I december förra året misshandlade tre män en 32-årig man i en lägenhet på Bergsäter i Borås. Under måndagen åtalades alla tre misstänkta för det synnerligen brutala dådet. Alla tre männen har erkänt att de var i lägenheten och att de slog, men männens fortsatta berättelser om mordnatten går inte riktigt ihop.

En av männen erkänner misshandel och knivskärning: ”Jag vill ta på mig min del liksom i det här då, säger han, jag slog han ju mycket...” Om vad de andra två gjorde är han tyst.

De båda andra männen erkänner också slag: ”Jag gav han ett par käftsmällar”, säger en. Sedan somnade han full med alkohol och andra preparat, säger han, och vaknade klockan 11 nästa dag.

Den tredje erkänner också slag med knytnävarna. Av grupptryck säger han. Sedan tog han 20 tabletter av lugnande medel.

Resultatet av detta är en 32-årig man slagen, sparkad, knivskuren, så svårt misshandlad att när ambulanssköterskan får frågan av polisen om hon har sett liknande skador i ett misshandelsfall, så svarar hon: ”Oh, nej” ”Dom skadorna han hade, dom har jag bara sett på svårt skadade och avlidna i trafikolyckor.”

Bakom dödsmisshandeln finns enligt åklagaren bland annat en konflikt om ett stulet vapen, som den mördade tyckte att han hade rätt till efter ett inbrott. En kedja av händelser ledde sedan vidare till lägenheten på Bergsäter i Borås.

- Jag vill inte gå in i detaljer men vi har en tydlig bild av händelseförloppet, säger Göran Arvidsson, chef på länskriminalen i Borås till Radio Sjuhärad.