Hultsfredschef polisanmäls inte

Det blir ingen polisanmälan mot Hultsfredsfestivalens chef, boråsaren JP Bordahl, som kallat en tjänsteman på socialstyrelsen för ”beställningsmördare”.
I ett inlägg på sin blogg gick Bordahl till hätska personangrepp, sedan Hultsfreds kommun beslutat sänka ljudnivån på rockfestivalen i juni.

När Hultsfreds kommun beslöt att sänka ljudnivån på musiken för att barn skulle kunna vistas på festivalområdet, allt enligt Socialstyrelsens nya rekommendationer, gick festivalgeneralen JP Bordahl i taket.

Men istället för att attackera myndigheten gick han direkt på person. På sin blogg kallade han högste sakkunniga Johanna Bengtsson Ryberg, för ”livescenens beställningsmördare” som ”vevar på med ogrundad rappakalja och nitiskt och lojalt tagit som sin uppgift att sabotera”.

Nu har socialstyrelsens jurister tittat på Bordahls utfall och bedömt att de trots allt inte håller för en polisanmälan.

Johanna Bengtsson Ryberg konstaterar nöjt att både inlägg och blogg nu är borttagna från nätet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".