Elev bakom stöld på Daltorpsskolan?

13 000 kronor stals från Daltorpsskolan i Borås i helgen. Hela försäljningen från kafeterian i maj månad försvann. Omständigheterna tyder på att en elev, eller före detta elev, gjort inbrottet.

Inbrottet upptäcktes i morse och hade utförts någon gång i helgen. Skolans lokaler är larmade men inte hela tiden och inbrottet gjordes när larmet vara avstängt.

Pengarna förvarades i en kassavalv och för att ta sig in i det hade inbrottstjuven - eller tjuvarna - brutit upp ett nyckelskåp i en annat del av skolan. En hammare och en skruvmejsel som använts vid inbrottet har beslagtagits av polisen.

Omständigheterna vid inbrottet tyder på att det gjorts av någon med kännedom om lokalerna och kassavalvet, och rektorn Olle Fagerström misstänker att det kan vara en elev - eller före detta elev - som är skyldig. Fagerström säger vidare att skolan nu ska se över rutinerna med larmet och hur nycklarna försvaras.

                                                    Jan-Åke Thorell
                                                      jan-ake.thorell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".