Nu överger Oskar Svärd Ulricehamn. Foto: Scanpix.

Svärd lämnar Ulricehamn Blir klubbkamrat med Daehli

Vasaloppsvinnaren Oskar Svärd lämnar nu Ulricehamns IF. Han har fått ett erbjudande från en annan klubb och därför bestämt sig för att sluta i Ulricehamns IF. I en ny klubb ska Svärd tilklsammans med bland annat Jerry Ahrlin och Björn Daehlie tävla för samma klubb till vintern i en unik långloppsstsning.

Oskar Svärd, tre gånger vasaloppsvinnare, och Jerry Ahrlin, två gånger vasaloppstvåa och vinnare av FIS Marathon Cup 2006-2007, kommer nästa år tävla tillsammans i samma klubb. I den för Sverige unika långloppssatsningen tar de med sig vasaloppstvåan i damklassen, Jenny Hansson. Som krydda kan de också presentera en av skidhistoriens största giganter som klubbkamrat, nämligen norrmannen Björn Daehlie med nio VM-guld och åtta OS-guld på meritlistan.  Björn Dähli har ett framgångsrikt klädmärke ska vara mentor för elitåkarna i långloppssatsningen men vilken roll han exakt ska ha är inte officellt ännu.

En presskoinferens hålls i morgon i Mora då planerna för denna långloppssatsning ska presenteras.

För Ulricehamn betyder det att firandet på Stora Torget som årligen varit en stor begivenhet kommer att upphöra. Men det är inge schism med Ulricehamns IF utan den här satsningen med andra kända och världsledande långloppsåkare har Oscar Svärd inte kunnat säga nej till.

                                                       Pär Sandin
                                                         par.sandin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".