Det blir för dyrt att öppna Annelundsbadet.

Osäker ekonomi för Herrljunga

Det ser ut att bli en skattesänkning med bara fem öre i Herrljunga, inte de 35 öre som utlovades. Inte heller öppnar Annelundsbadet, det finns helt inga pengar. Mycket är dock ovisst i Herrljunga efter det oklara politiska läget. Kurt Hårsmar är centerpartist och kommunstyrelsens ordförande.

Om en vecka får komunstyrelsen upp nästa års verksamhet på sitt bord. Bland annat finns det i förslaget ett nej till både ett öppnande av Annelundsbadet och att bygga ut Folkets Park.

I det oklara politiska läget där det inte finns någon politisk majoritet så tror Kurt Hårsmar att det är svårast att hitta pengar till att öppna Annelundsbadet. Socialdemokrater trycker på för att satsa dryga miljonen på en utbyggnad av Folkats Park. Och det nya och stora partiet, Folkets Väl vill öppna Annelundsbadet, vilket ocksp kostar en miljon.

Men egentligen finns inte pengarna och Kurt Hårsmar centerpartist sitter i dag som kommunstyrelsens ordförande och vill inte tvingas leda en kommun som inte har en ekonomi i balans.

Först den 11 juni så kommer kommunstyrelsen att fatta beslut om budgeten. Reporter Pär Sandin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".