Stulet vapen orsakade mordet

Det var ett bråk om ett stulet vapen som ledde fram till dödsmisshandeln i en lägenhet på Bergsäter i december förra året.
Det berättade offrets 22-årige lillebror igår vid rättegången om Annelundsmordet.

Hans storebror var med och stal vapen, eftersom han ville ha ett vapnen för att han var rädd efter en misshandel på stan i Borås. En misshandel som inte hade med de nu mordåtalade att göra.

Det blev bråk om vem som hade rätt till de stulna vapnen, det ena ledde till det andra - för att till sist helt urarta.

Vid rättegången igår berättade den 22-årige brodern om sitt liv efter mordet, att han aldrig lyckas få tankarna på det som hände ur huvudet. Om sömnproblem och antidepressiv medicin.

- Jag tänker på hur hans sista timmar i livet kan ha varit, säger brodern.

Ovanligt rå misshandel
Det funderade nog åhörarna i rättsalen igår också på, när åklagaren visade bilder på offret. En man misshandlad, sparkad, skuren, slagen, bortom allt förstånd. Bortom rim och reson och slutligen dumpad i Annelundsparken.

Idag ska de tre mordmisstänkta förhöras. Alla har erkänt misshandel, men inte mord. Frågan framöver blir nu bland annat: Vem eller vilka av de tre har eventuellt större del i skulden?

Två personer till fanns i lägenheten i samband med misshandeln. Båda är åtalade för medhjälp till mord. Båda berättar om att det var rädsla som fick dem att göra det de gjorde - rädsla och hot från en av de mordåtalade.

Kennet Öhlund
kennet.ohlund@sr.se
tel 033-177573 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".