Bild från bankens övervakningskamera

Dramatik vid Överlidarånet

Det var stor dramatik när banken i Överlida rånades den 29 mars. Som vi berättade igår åtalas nu fyra personer för bankrånet Rånet pågick i exakt 3 minuter och 50 sekunder, och allt fångades på film av bankens egna kameror...

Männen är maskerade med strumpor över huvudena, hattar och handskar.

Ett skott avlossas upp i taket och på dålig engelska skriker männen åt personalen och kunderna att ligga ner, och ta fram dom stora pengarna. En kassör hinner trycka på larmet innan han slänger sig ner i skydd.

En trappa ner i källarvåningen har andra bankanställda märkt vad som händer. Det smäller och brakar, en larmlampa blinkar i trappan och folk skriker.

I kontoret bakom banken har bankdirektören vid det här laget flytt genom att bakfönster, hoppat två våningar och landat i ett buskage.

Han springer ut på gatan och larmar även han polisen.

Inom ett dygn grips tre av rånarna i skogen i närheten, och den siste i en taxi i Halmstad. Hela rånbytet återfinns, och ligans härjningar börjar rullas upp.

Alla åtalas nu för grovt rån i Överlida, och två åtalas också för två andra bankrånsförsök och ett fullbordat rån i Småland.

Alla riskerar fängelse i minst fyra år, och livstids utvisning ur landet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".