Kvinnojouren vill köpa hus

Kvinnojouren i Borås har hittat det perfekta huset för sin framtida verksamhet. Det ligger i stan och skulle göra att jouren kan lämna sina nuvarande slitna lokaler, där det till exempel bara finns en dusch för kvinnor som behöver skydd och bor där.

Det nya huset är till salu, och nu ber kvinnojouren Borås stad om hjälp - önskemålet är att kommunen köper och hyr ut till jouren. Elisabet Hedblom är kvinnojourens ordförande och tycker att huset passar perfekt.

Kvinnojouren vill vara diskret med vad man håller till, och vi följer önskemålet att inte exakt tala om vilket hus jouren vill flytta in i. Men det är ett hus som passar jouren som handsken och som kommer att stå tomt ganska snart.

För jouren skulle det i allmänhet vara ett lyft med möjlighet att utöka verksamheten. Och för hotade och förföljda kvinnor som behöver skyddat boende skulle skillnaden bli tydlig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista