Borås Tidning bygger bostäder

Borås ser ut att få ännu ett nytt bostadshus mitt inne i centrum. Det är Borås Tidning som ska bygga ett åttavåningshus på den granntomt där man idag parkerar sina bilar.

Tomten var från början menad för en utbyggnad av tidningshuset. Men sedan tryckeriet flyttat till Viared har det behovet försvunnit och nu vill man ändra detaljplanen och bygga ett bostadshus där i stället.

Åtta våningar högt ska det bli, med sammanlagt omkring 25 lägenheter. Under jord ska det bli tre våningar med parkeringsplatser.

Mot Allégatan ska huset bli två våningar högt med butiker i gatuplanet och kontor på andra våningen.

Men i huvudsak fylls åttavåningshuset med fyra-rumslägenheter, omkring 100 kvadratmeter stora vardera.

Det nya huset vid Allégatans södra ände blir lika högt som grannhuset, tidningshuset, - men avsevärt lägre än det 23-våningshus som kommunledningen hoppas ska byggas ett hundratal meter längre söderut.

Detta nya bostadshus är bara ett i raden av flera som byggts eller planeras i centrala Borås inom ett par års tid med sammanlagt ett par hundra lägenheter

Men det ligger ett par år in i framtiden.

Jan Öjmertz, vice vd i Gota Media, koncernen som BT ingår i, säger att han inte vet när bygget kan komma igång eller om det blir bostadsrätter eller hyresrätter.

                                            Bo Thorin
                                                  bo.thorin@sr.se