Hård kritik mot Björklund

Nu kommer svidande intern kriktik mot blivande folkpartiledaren Jan Björklund från Skene.
Ingrid Ronne Björkqvist, före detta medlem i folkpartiets partistyrelse, tillhör en växande skara missnöjda socialliberaler i partiet. Hon jämför Jan Björklund med en diktator.

Jan Björklund har förts fram av majoriteten av distrikten i landet som den som ska leda folkpartiet in i framtiden.Han väljs av landsmötet i september.
Men nu vacklar stödet för skenesonen. Ingrid Ronne Björkqvist tillhör en växande skara missnöjda socialliberaler i partiet, som  vill sätta de mjuka frågorna i centrum.
Hon tycker partiet är på väg ut mot yttersta högerkanten.
Eftersom hon är barnläkare är det främst Björklunds skolpolitik som sticker i ögonen.
Disciplin, ordningsbetyg, kvarsittning, mera lagar och regler och annat som står på Björklunds schema är saker man lika gärna kunde hitta hos någon av världens avskydda diktaturer, menar Ingrid Ronne Björkqvist. 
Hon menar att det är så gammeldags att Björklunds roll som framtidsankare kommer att bli en kort parantes.
Ska han överhuvudtaget bli partiledare, måste han ha stöd, om inte partiet ska gå under, hävdar Ingrid Ronne Björkqvist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista