Lugn fredagskäll i Borås Vårgårdaungdomar jagade man

Trots skolavslutning och väldigt mycket folk på stan så blev det en förhållandevis lugn kväll och natt i Borås och Sjuhäradsbygden.

Trots skolavslutning och väldigt mycket folk på stan så blev det en förhållandevis lugn kväll och natt i Borås och Sjuhäradsbygden.

Polisen rapporterar om 20 fyllerister som greps vilket är några fler än normalt, och några få missahandelsfall så är ändå huvudintrycket att det var en lugn kväll och natt.

Dykteamet vid Räddningstjänsten i Borås fick åka till Vetlanda under fredasgkvällen vid en drunkningsolycka. En fyraåring hade ramlat i en grävd damm. Pojken hittades till slut men hans liv gick inte att rädda.

Dykteamet vid Räddningstjänsten är ett av få dykteam som finns i Västsverige och täcker därför ett stort område i Götaland.

Två mopedolyckor med ungdomar inblandade inträffade dels i Bollebygd, dels i Gånghester. Mopedförarna hade kört omkulll men några svårare skador hade de inblandade inte fått.

I Horred vid Stora Hornsjön fick Räddningstjänsten i Mark hjälpa till då en person fick ett astmaanfall. Ambulans tillkallades också och det hela fortlöpte väl.

I Vårgårda angreps en man av raggare klockan två på natten. Han misshandlades med en ölflaska. Mannen försökte köra ifrån ungdomarna men de körde efter och jagade honom och hotade honom.

En trafikolycka inträfade mitt i Vårgårda klockan fyra i natt. Senare fanns polisen en blodig och berusad man som var ägare till bilen men han påstod att han bil blivit stulen och polisen bedömde att det skulle bli svårt att bevisa huruvida mannen kört bilen så något gripande blev det inte.

Under morgonen började det brinna i avfallet vid Sobacken i Borås men Räddningstjänsten ser ut at ha lyckats släcka elden. Annars kan en sopbrand pågå i fler dagar.

På grund av det torra vädret råder det nu eldningsförbud i Sjuhärad

Under lördagsförmiddagen har polisen haft alkoholkontroller runt om i Sdjuhärad och sex stycken personer har haft för höga alkoholhalter. Personerna har tagits i Borås, Svenljunga och Mark.