Sexuellt ofredad av Boråsläkare

Idag ställs Boråsläkaren Carl-Magnus Stolt inför rätta igen.
I februari dömdes Stolt till villkorlig dom och böter för att ha ofredat en 15-årig flicka.
Domen överklagades och idag tas fallet upp av hovrätten.

Enligt den 15-åriga flickan tafsade Carl-Magnus Stolt på hennes bröst, lår och rumpa.

Flickan och Carl-Magnus Stolt träffades på en buss mellan Motala och Linköping. Boråsläkaren uppgav falskt namn och berättade att han jobbar som modellfotograf åt Lindex och att han ofta träffade kändisar på olika fester.

Villkorlig dom och böter
I Linköpings Tingsrätt dömdes Stolt i februari för att sexuellt ha ofredat den 15-årig flickan - han dömdes till villkorlig dom och böter.

Förra året betalade Carl Magnus Stolt ett strafföreläggande för en liknande händelse i Göteborg där offret var en 14-årig flicka.

Stolts försvarsadvokat Carl Glimstedt skrev i sin i överklagan att det inte finns någon som helst bevisning för att boråsläkaren skulle vara skyldig.

Avstängd från sin tjänst
Carl-Magnus Stolt är avstängd med lön från sin anställning på Södra Älvsborgs Sjukhus, SÄS, sedan åtalet kom, där han är deltidsanställd som läkare. Han var även ordförande i SÄS etiska kommitté fram till dess att åtalet kom.

Carl Magnus Stolt är också professor i Humanistisk medicin vid Karolinska Institutet, och är känd som föredragshållare och som talesman i etikfrågor.

Han riskerar att sparkas från jobbet om den fällande domen står fast.