Svenljunga och Tranemo höjer skatten

Det är kommunerna i Kind som höjer skatten i Sjuhärad. Tranemo tar upp frågan idag i kommunsstyrelsen och allt pekar på en höjning med 72 öre. Samtidigt har grannkommunen Svenljunga också beslutat att höja skatten.
Politikerna i Tranemo har varit oense om hur stor skattehöjningen i kommunen skall vara, 52 eller 72 öre. Det mesta pekar på att kommunen väljer det dyraste alternativet. Även i Svenljunga så höjs skatten, där blir höjningen 32 öre. Dom båda kommunerna är dom enda i Sjuhärad som aviserat skattehöjningar nästa år. En annan sak dom har gemensamt är att att dom drivs av borgerliga politiker som ofta propagera för hur viktigt det är att ha lägre skatter. Kommunalrådet Tomas Mellqvist i Svenljunga säger att skattehöjningen är ett av dom tråkigaste besluten han har varit med om att fatta. Trots skattehöjningar i Svenljunga och Tranemo så ligger kommunerna på en låg skattenivå jämfört med dom andra sjuhäradskommunerna. Tranemo kommer fortfarande ha den lägsta skatten trots höjningen med 72 öre. Ulricehamns kommun ligger ett öre dyrare och Svenljunga kommer att ligga 25 öre högre. Dom högsta skatterna i Sjuhärad har Marks kommun och Herrljunga kommun.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".