Fr v Karolina Töreberg, Majbritt Lundahl, Johan Henriksson och Mehsen Mohamson vid Holsjunga Camping. Foto: Jan-Åke Thorell

Samhall driver Holsjunga camping

Svenljunga kommun har hittat en ovanlig lösning för driften av Holsjunga Camping. Man anlitar Samhall som i år kommer att driva Holsjunga camping.

Orsaken är att den ideella föreningen som skött campingen tidigare inte längre orkar med allt arbete. Och då frågade kommunen Samhall som på kort varsel åtog sig jobbet.

- Vi kände att det här uppdraget skulle passa våra anställda vädligt bra, säger Johan Henrikssona rbetsområdeschef för Samhall i Sjuhärad

När den ideella föreningen som länge drivit vandrarhemmet och campingplatsen i Holsjunga inte längre orkade med allt det pratiska - var kommunen inte beredd att direkt arrendera ut verksamheten. Det behövdes helt enkelt mer tid för att reda ut alla praktiska och ekonomiska förutsättningar. Så den här sommaren är det ett tiotal personer från Samhall sköter verksamheten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".