Spänd väntan på antagning till gymnasiet

Tusentals blivande gymnasieelever i Sjuhärad har nu i dagarna fått veta om de kommer in på de utbildningar de sökt. Det har varit en spänd väntan för många ungdomar innan brevet trillade ner i brevlådan. Josefin Swensson kom in på entreprenörsprogrammet och Siri Holmgren ska gå estet-dans på Bäckäng i Borås.

Spänningen har också märkts bland annat på Borås Stads intagningsenhet. Ewa Magnusson som jobbar där berättar att det är likadant varje år. En anstormning, många ringer och undrar varför de inte kom in på den utbildning de ville ha. Många sökande per plats var det i år bland annat på byggprogrammet, och frisör siktar också många på att bli. Även om det slutliga antagningsbeskedet har kommit nu så hinner det bli många ändringar innan skolan kommer igång i höst, när ungdomarna har tagit ställning till om de ska acceptera de utbildningar de kom in på. Siri och Josefin vet hur de ska göra - de ska tacka ja till sina platser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".