Invandrarintroduktion stoppas

Alla nyanlända invandrare i Borås bör få samma introduktion i samhället, som flyktingarna får. Det föreslår Invandrarbyrån och Centrums kommundelsnämnd. Men förslaget är på väg att stoppas.
Borås kommun tar idag emot ca 200 flyktingar varje år. Dessa flyktingar får genomgå en omfattande introduktion som bland annat innehåller samhällsinformation, svenska för invandrare SFI, praktik, språkträning med mera. Men nu vill Invandrarbyrån att även nyanlända invandrare, som inte är flyktingar, ska kunna få samma introduktion. Dessa nya invandrarna har brister i samhällskunskap vilket kan göra det svårt att få jobb. Kommundel Centrum har begärt drygt 300.000 kronor för att kunna köra igång ett treårigt projekt nästa år. Men när kommunstyrelsen möts på måndag ser det inte ut att bli några pengar. Den borgliga majoriteten väntas inte avsätta några medel och motiverar det med dom "nuvarande ekonomiska förutsättningarna".
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".