Matkonkurrensen hårdnar

Konkurrensen inom livsmedelshandeln i Borås hårdnar. Nästa år öppnar ICA en stormarknad på Druvefors, samtidigt har Lidl och Citygross planer på nya butiker.

Borås är redan känd som staden med Sveriges lägsta matpriser. Ändå funderar flera matvarukedjor på att öppna här.                                                                                    Lidl på Boda, mellan Nettobutikerna på Hulta och Hässleholmen. ICA på Druvefors och kanske, om ryktena talar sanning, Citygross på Lundaskog. De lockas knappast av stora vinster. De nya butikerna måste sälja för uppemot en miljard kronor per år för att gå runt. Någonstans ifrån ska pengarna tas och det lär skörda offer.

Thomas Holmesund chef på ICA Hulta i Borås tror på billigare matpriser i Borås om Lidl kommer.  
- De måste ju vara billigast, annars har de inte här att göra, säger han.

Netto och Lidl slåss med sina priser, stormarknaderna med sina sortiment, och mitt emellan stora Coop och billiga Netto ligger medelstora ICA Hulta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".